Wie of wat is een Silion en is het besmettelijk?

Ik ben dus Silion. Echte naam is Peter, maar de laatste jaren is Silion mijn roepnaam geworden en ook meteen de naam die ik deze site gegeven heb.

Silion is een naam die me enkele jaren terug gegeven was door een online vriendin uit Zuid-Amerika, waar ik helaas geen contact meer heb.

Ze las af en toe de berichten die ik schreef of hoorde me praten over bepaalde zaken die me dwars lagen en frustreerden in de wereld.

Op dat moment was ik nogal een social justice warrior. Nog steeds wel, maar niet zo fanatiek meer.

Toen ik online was op een dag, vertelde ze me dat ze met haar oma had gepraat over de mensen die ze online leren kennen had overal ter wereld. Haar oma, een afstammeling van één van de traditionele stammen, gaf iedereen een naam volgens betekenis, wat in meer culturen wel gedaan wordt en me altijd al wel geboeid heeft.

Het was zij die kwam met de naam Sìlion, kind van de 5de zon.

De community, plannen en visie…

De community is gebaseerd op een WordPress site met een aangepaste versie van PeepSo. Dit maakt het eenvoudiger uit te breiden en let’s be honest now, het is goedkoper dan mensen inhuren die een site ontwikkelen en onderhouden omdat je het eenvoudig in eigen handen neemt.

Nu ja. Eenvoudig? Er is nog veel werk, veel testen en veel inhoud nodig om van een volwaardige site te kunnen spreken en ik heb geen team van duizenden mensen achter me om het mee te ondersteunen.

Als lid van de community, hetgeen uiteraard kosteloos is, heb je toegang tot een eigen profiel met alle bijbehorende mogelijkheden.

Enkel het uploaden van eigen video’s gaat momenteel nog niet. Maar meer over alle features en hoe deze werken in een aparte post.

De bedoeling met deze site en community is om weg te gaan van grote sociale netwerken en terug naar de kern te gaan. Interesses delen en mensen ontmoeten door die gezamelijke interesses.

Mijn bedoeling is ook niet om zo groot mogelijk te worden, maar een zo hecht mogelijke community op te richten, waar we niet enkel dingen delen of meningen kwijt willen, maar ook elkaar feedback geven, ondersteunen en voor wie het wenst, dit ook door te trekken naar de wereld, offline van het internet…

Voor wie is deze community gemaakt?

In de eerste plaats voor mezelf. Ga daar heel eerlijk in zijn.

Ik was het beu op die andere netwerken om inhoud te zien te krijgen die ik niet wou zien.

Het gebrek aan privacy was niet zo zeer een issue voor mij. Dat weet je wanneer je je registreert op zo’n netwerk… Dat is dus een keuze die je maakt.

Hetgene me vooral deed afhaken was hoe iedereen bezig was tegen anderen te praten en niet met anderen. Men praat over anderen, niet met anderen.

En terwijl er niets mis is met eens iets persoonlijk te delen moet je uiteraard van de hele wereld hun ontbijtje aanschouwen en owee wanneer je geen like gegeven hebt.

Dat is niet waar een sociaal netwerk om draait in mijn ogen. De bedoeling is er net om te praten met elkaar, om interesses uit te wisselen, ideëen uit te werken, elkaar te helpen. Niet om elkaar de das om te doen.

Zelf hou ik van mensen die creatief zijn in eender welke vorm. Van muzikant tot beeldend artiest. Van filmmaker tot fotograaf. Van webdesigner tot gamer.

Waarom die laatsten? Bij webdesign komt heel veel creatief denken aan te pas. Dat merk ik de laatste jaren ook naarmate ik met de site bezig ben. En in games zitten ook heel creatieve mensen. Denk vooral aan games waar je moet in bouwen.

Dus niet enkel voor de “traditionele” (hobby-)kunstenaars onder jullie.

Vragen, suggesties of meer info nodig?

Via mijn profiel kan je me altijd contacteren als lid van deze community of je kan me daar volgen…

Laat onderaan dit bericht gerust een reactie achter met je vragen en/of mening.

Merk je een fout op? Tja… Kan gebeuren dat ik al eens een fout maak. Daarom hoef je nog niet meteen te gaan roepen en tieren. Laat het me gewoon even weten in een reactie en dan kijk ik dat graag na voor je en indien nodig kan ik het verbeteren.

En ik leer ook elke dag nog bij. Door middel van interactie en dus via een community, kan de site verbeteren, maar ook de inhoud. En jullie kunnen mee inhoud geven aan de site.


What's Your Reaction?

Loved this! Loved this!
0
Loved this!
Hmm... Hmm...
0
Hmm...
Educational... Educational...
0
Educational...
Made me laugh! Made me laugh!
0
Made me laugh!
Sad... Have a hug... Sad... Have a hug...
0
Sad... Have a hug...
Silion avatar

Hi, I'm Silion, founder of this community. I'm from Belgium, so my native language is Dutch. Official announcements are going to be in English but my posts are going to be both... Like my posts? Share them and leave a comment or some feedback. Whenever you have questions, suggestions or see something to be fixed or corrected, let me know and I'll look into it. Enjoy your stay at Silion.org!

0 Comments

Get involved!

Comments

No comments yet